آرد برنج چیست ؟
آرد برنج از آسیاب کردن دانه های برنج تهیه می شود.
معمولا در فرایند تهیه برنج و جداسازی پوسته ی آن، برخی از دانه های برنج می شکنند.دانه های شکسته شده را به وسیله الک و دستگاه سورتینگ از دانه های کامل جدا می کنند. این دانه ها بیش از اندازه شکسته شده که به اصلاح به آن نیم دانه نیز می گویند. سپس آن را آسیاب کرده و آرد برنج تهیه می کنند. از این آرد در تهیه ی انواع دسر مانند فرنی، شیرینی برنجی، حلوا، سوپ و … استفاده می شود.
طرز تهیه آرد برنج در خانه
ابتدا برنج نیم دانه را با آب ولرم به خوبی میشوریم. بعد ازچندین بار تعویض آب برنج ، مقدار زیادی آب روی برنج ریخته و میگذاریم تا 24 ساعت خیس بخورد. آب روی برنج باید به گونه ای باشد که کاملا روی آن را بپوشاند و حداقل دو سانتی متر بالاتر از سطح برنج باشد.بعد از گذشت زمان لازم برنج را داخل صافی ریخته تا آب آن گرفته شود. سپس این برنج ها را روی پارچه تمیزی پهن میکنیم تا خشک شوند.
بعد از آنکه برنج ها به اندازه ای خشک شدند که مقدار کمی رطوبت داشتند آنها را جمع کرده و کم کم داخل آسیاب خانگی میریزیم بعد از آنکه تمام برنج ها را آسیاب کردیم آن را از الک ریز رد می کنیم. این کار باعث می گردد آرد برنج نرم و یک دست شود.
خواص و فواید آرد برنج
- فاقد گلوتن است
- منبعی غنی از فیبر است
- سبب کاهش کلسترول و کنترل قند خون می شود
- در بهبود عملکرد کبد نقش دارد
- برای چاقی صورت مفید است
- در تقویت مو موثر است
ارزش غذایی آرد برنج
ارزش غذایی آرد برنج بسیار زیاد است و از جمله آن می توان به کلسیم، ویتامینB6، منیزیوم، آهن، قند، فیبر، پتاسیم، پروتئین، کربوهیدرات، تیامین، کمی چربی، فسفر، مس و روی است که خواص آرد برنج را چندین برابر می کند.
نکات تهیه و نگهداری آرد برنج
- بهترین برنج برای تهیه آرد برنج، برنج ایرانی است.
- بهترین زمان نگهداری آرد برنج خشک از 6 ماه تا 1 سال است. ولی بهترین زمان برای نگهداری آرد برنج خیسی که در یخچال نگهداری میشود تا 2 ماه است.
- آرد برنج حتما در جای خشک و خنک نگهداری شود.
- اگر بلافاصله از آرد برنج تهیه شده استفاده میکنید دیگر نیازی به نگهداری در یخچال نیست.
اگر آسیاب ندارید میتوانید به سایت روستالند مراجعه کنید و بسته های یک کیلوگرمی آرد را بابهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت تهیه فرمایید
نظر خود را بنویسید